Ahşap Kompozit Dış Cephe

Yaşam alanlarımızda hayatımızı sürdüğümüz binalar dış cephelerinde birbirinden farklı yapı malzemesiyle kaplanmaktadır. Hem binalarımızı güzelleştirmek hem de dış etkenlerden binamızın olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla kullanırlar. Son yıllarda saymakla bitmeyen avantajlarıyla ahşap görünümlü kompozit cephe çok tercih edilmektedir. 

Ender ve ithal edilen ağaçların talaşları ile polietilen malzemenin birleşiminden oluşan panellerdir. Ayrıca kompozit dış cephenin içeriğinde mineral dolgu maddeleri bulunmaktadır. Bu malzemelerin karışımı sayesinde hem ahşap görünümlü hem de ahşaptan daha dayanıklı ve kullanışlıdır. Ahşap çok dayanıklı ve her mekânın görünümüne sıcak bir atmosfer kazandıran bir malzemedir. Kompozit malzemede küflenme, kıymıklanma, böceklenme, yosun tutma, nemlenme gibi problemler olmadığından çok uzun ömürlüdür. Yıpranmadan çok uzun yıllar kullanılır.

Kompozit Dış Cephe Kullanılmasının Avantajları

Kullanıcı Dostu: Isı ve ses izolasyonunun kalitesi sayesinde dışarıdan bina içine gürültülerin, soğuğun veya sıcağın direkt geçmesini önler. Böceklenmeyen bir malzeme olduğundan ilaçla maliyetleri yoktur. Çok uzun ömürlü olduğu için yıpranmadan bina cephesi kullanılabilir. Leke tutmadığından dışarıdan gelen olumsuz etkenlerden lekelenmez. Hafif ama dayanıklı bir malzeme olarak yapılara yüklenme yapmaz. Küflenmediğinden, çürümediğinden, paslanmadığından, sudan, nemden, rutubetten etkilenmediğinden, renk bütünlüğünü bozulmadan koruduğundan oldukça uzun vadede ekonomik bir kaplamadır. 

Çevre Dostu: Antibakteriyel özelliği ile hijyenik bir malzemedir. Geri dönüştürülebilen ahşap talaşı ve polietilen malzemelerden üretilmiştir. 

Kompozit Malzeme İçeriği: Cumaru, kestane, ipe, iroka, teak, ladin, sarı çam, meşe gibi ağaç türlerinin organik talaşları ile polietilen malzeme karışımına özel bileşenler katılmasından oluşmaktadır.   İçeriğindeki malzemeler sayesinde korozyon ve mekanik dayanıklılığı çok iyi olmasına rağmen hafif bir malzemedir. Kar ve donma gibi olumsuz hava koşullarında yüksek taşıma kapasitesi ile dayanıklıdır. Yüzeyi bozulmaz. Uygulama sırasında kullanılan kenar kapama ve köşebentlerde oldukça dayanıklı bağlantı elemanlarıdır. 

Estetik Görünüm: Kompozit panellerde renk, doku ve desen seçeneklerinin hepsi ahşap görünümü ile binaların görünümüne estetik ve dekoratif bir görünüm kazandırır. 

Güneşe Dayanıklılık: Güneş ışınlarına maruz kalması ne kadar fazla olursa olsun geliştirilmiş renk teknolojilerinden üretildiğinden rengi solmadan uzun yıllar görünümü korur. 

Sertlik ve Dayanıklılık: Hem hafif hem de dayanıklıdır. Tüm olumsuz hava koşullarına, suya, kara, neme, rutubete, rüzgâra karşı dirençlidir. Aşınmaz, çizilmez, parçalanmaz, kırılmaz, yumuşamaz. Korozyon direnci yüksek olup darbelere karşı da çok dayanıklıdır. Yüksek taşıma kapasiteli ve basınca dayanıklı olacak şekilde üretilmiştir.

Ateşe Dayanıklılık: Ateşe dayanıklı paneller olduğu testlerle kanıtlanmıştır. Yangın anında geç yanma özelliği ile avantajlar sunan ahşap cephe kaplamadır.

Suya Dayanıklılık: Doğal ahşapta olduğu gibi ıslak veya nemli kaldığında çürümez. Su emmesi, çatlama, parçalanma, şişme, yosun tutma, kıymıklanma sorunu yaşatmayan bir duvar kaplama malzemesidir. 

Isı Yalıtımı: Isı izolasyonu ile avantajlar sunar. Dışarıdaki sıcağın ve soğuğun içeriden direkt hissedilmesini engelleyen ısı dengeleme özelliği bulunmaktadır. Yalıtkanlığı en iyi malzemelerden biri olarak insan sağlığı için riskli olan statik elektriklenme sorunları yaşanmaz. Isıya maruz kaldıkça genleşmez. Güçlenir. 

Ses İzolasyonu: Bina dışından gelen gürültülerin içeriye direkt gelmesini önler. Özellikle alt katlarda oturan kişiler için ayrı bir konfor sağlar. İçeriden de seslerin dışarıya çıkmasını azaltır. Rüzgârın etkilerinden bina içlerini korur. 

Nem Oranı: Nem oranları ne olursa olsun küflenmez. Yumuşamaz. Yumuşama olmadığı için panel içine doğru çatlamalar başlamaz.

Böceklenme: içeriğindeki malzemeler sayesinde neme dayanıklı olup yüksek nem oranlarında da böceklenme, termit ve mantar oluşumları gözlemlenmez. İlaçlama maliyetlerinden kurtarır.

Enerji Verimliliği: Isı dengeleme özelliği sayesinde kombi ve klima faturalarından kullanıcıların ekonomik kazançlar yapmasını sağlar.

Temizliği: Su ve fırça ile temizliği yeterlidir. Görünümünü koruması için boya, vernik gibi doğal ahşap malzemede yapılan bakımların yapılmasına gerek yoktur.

Montaj: Kompozit panellerin montaj ve kurulumu hızlı ve pratiktir. Sökülüp, takılabilir ve taşınabilir özelliktedir. İşçilik süresi kısa olduğundan hem kullanıcılara zaman hem de para kazandırır. Uygulama bitişinde kullanılan köşebentler ve kenar kapamalar çok dayanıklıdır. Dış yüzey altına su, kir ve toz girmesini engelleyecek kalitedir. Yüzeyin yumuşamayan özelliği sayesinde yüzey altında bina ile panel arasında böceklenme sorunları da olmaz. Ayrıca yüzeyde bozulma ve yumuşama olmadığından buralarda da böceklenme olmaz. Bunun için montajının kenar kapama ve köşebentlerle olan bitiş bağlantılarında işçilik çok önemlidir. Uzun ömürlü bir kullanım için profesyonel ekip olmasına önem verilmelidir. 

Kompozit Duvar Kaplama Dezavantajı Var Mıdır?

Avantajlarının yanında dezavantajı neredeyse yoktur. Tek dezavantajı uzun vadede kazandırdığı üstün özellikteki paneller olmasından dolayı başlangıçta pahalı bir uygulama gözükmesidir. 

Çok sağlam bir malzeme olarak diğer duvar kaplama malzemelerinden hafif olup binalara az yük bindirme özelliği ile depremlere karşı dayanıklılığı artırması dezavantajını da önemsiz kılmaktadır.

Kompo Deck olarak tüm avantajları sayesinde yıllarca yeni masraflar çıkarmadan kullanılabilen kompozit duvar kaplama uygulamasında profesyonel ekibimizle kaliteli işçilik sunmaktayız. 

Doğa koşullarının olumsuz etkilerinden dolayı yüzeyinde herhangi bir değişiklik olmayan kompozit cephe kaplama malzemesinin satışını yapmaktayız. 

Kompo Deck olarak hem perakende hem de toptan satışımız bulunmaktadır.